Home/school voor circulair innovatie en ondernemerschap

school voor circulair innovatie en ondernemerschap

Reduceren van voedselverspilling: een model voor circulaire innovatie

Het voorkomen van voedselverspilling is een praktisch en inspirerend trainingsmodel voor het bevorderen van circulaire innovatie in het algemeen. Door creatief voedselverspilling te voorkomen worden we gestimuleerd om buiten de gebaande paden te denken, wat verder reikt dan alleen het voedseldomein.

In onze circulaire bakkerij ontwikkelen wij educatieve programma’s rondom deze thema’s. Steeds meer duurzaamheidsmanagers  komen naar onze school om de inspiratie en kennis op te doen die nodig is om veranderingen binnen hun organisaties te bewerkstelligen. Onze methode inspireert niet alleen creativiteit, maar laat ook zien dat het voorkomen van voedselverspilling hand in hand gaat met het bevorderen van gezondere en duurzamere voedselsystemen.

Advies over circulair ondernemen?

hallo@bakinglab.nl

    Duurzaam werken in de bakkerij is een voor de hand liggende manier om het ambacht weer een authentieke invulling te geven. En niet onbelangrijk, circulair en duurzaam werken in de bakkerij levert onderscheidende producten, blije medewerkers en trouwe klanten op.