Leer broodbakken
In onze cursussen proberen we inzicht te geven hoe het bakproces vorm kan krijgen. Ons doel is dat cursisten uiteindelijk hun eigen recept leren ontwikkelen, i.p.v. recepten van anderen te herhalen. Recepten voor het maken van brood kun je overal op het internet vinden, zie b.v. King Arthur bakery. Klik hier voor een eenvoudige instructie om mee te starten, inclusief een video instructie.
Aanvullende cursusinformatie
- 1 Beginner: Basis brood workshop voor beginners [wachtwoord vereist]
- 2 Desem workshop [wachtwoord vereist]
- 3 Advanced: Science & Senses workshop voor gevorderden [wachtwoord vereist]
Aanvullende informatiebronnen
- Basis recept in een notendop
- Verschillende broodrecepten (Engels)
- Eenvoudig starten met een Franse boule & video
- Waarde van oud brood [Engels]
- Video over een desem starter
- Video artist impression desem starter
- Over Gluten
- Privecursus
School voor circulair ondernemerschap
Ons team leert naast het ambacht van brood, ook om circulair te ondernemen, ook om te ondernemen. Ze weten inmiddels hoe ze een circulaire bakkerij kunnen aansturen en voedselverspilling creatief kunnen verminderen. Maatschappelijk ondernemen is zinvol, leerzaam, maar ook een uitdaging. We helpen collega’s die straks misschien zelf maatschappelijk willen ondernemen om deze uitdaging alvast te verkennen en de ambacht te leren. Begin 2024 zijn we begonnen met het formaliseren we deze activiteiten in de school voor circulair ondernemerschap. Wil je meer weten, of heb je advies nodig om jouw bedrijf ook voor te bereiden op een meer circulaire toekomst, neem dan gerust contact met ons op: hallo@bakinglab.nl
Leer broodbakken
In onze cursussen proberen we inzicht te geven hoe het bakproces vorm kan krijgen. Ons doel is dat cursisten uiteindelijk hun eigen recept leren ontwikkelen, i.p.v. recepten van anderen te herhalen. Recepten voor het maken van brood kun je overal op het internet vinden, zie b.v. King Arthur bakery. Klik hier voor een eenvoudige instructie om mee te starten, inclusief een video instructie.
Aanvullende cursusinformatie
- 1 Beginner: Basis brood workshop voor beginners [wachtwoord vereist]
- 2 Desem workshop [wachtwoord vereist]
- 3 Advanced: Science & Senses workshop voor gevorderden [wachtwoord vereist]
Aanvullende informatiebronnen
- Basis recept in een notendop
- Verschillende broodrecepten (Engels)
- Eenvoudig starten met een Franse boule & video
- Waarde van oud brood [Engels]
- Video over een desem starter
- Video artist impression desem starter
- Over Gluten
- Privecursus
School voor circulair ondernemerschap
Ons team leert naast het ambacht van brood, ook om circulair te ondernemen, ook om te ondernemen. Ze weten inmiddels hoe ze een circulaire bakkerij kunnen aansturen en voedselverspilling creatief kunnen verminderen. Maatschappelijk ondernemen is zinvol, leerzaam, maar ook een uitdaging. We helpen collega’s die straks misschien zelf maatschappelijk willen ondernemen om deze uitdaging alvast te verkennen en de ambacht te leren. Begin 2024 zijn we begonnen met het formaliseren we deze activiteiten in de school voor circulair ondernemerschap. Wil je meer weten, of heb je advies nodig om jouw bedrijf ook voor te bereiden op een meer circulaire toekomst, neem dan gerust contact met ons op: hallo@bakinglab.nl