Weekend van de wetenschap 5 & 6 oktober
Verhoudingen, mengen, kneden, rijzen, bakken. Wat gebeurt er eigenlijk allemaal als je brood maakt en wat doen al die bacteriën en gisten in je brood? Ga aan de slag in deze workshop en ontdek het zelf.
Bij Baking Lab maak je tijdens een speciale workshop voor kinderen kennis met de wondere wereld van bakken en wetenschap. Wat gebeurt er eigenlijk allemaal als je brood maakt en bakt in een speciale oven? Wat doen die bacteriën en gisten die je gebruikt om brood smaak en structuur te geven? Wat kunnen we leren van brood over hoe ons eigen lichaam werkt, over onze voeding en het magische molecuul water?
Al jouw herinneringen aan deze workshop stop je vervolgens in een bijzondere tarweklok. Die krijg je mee naar huis, samen met een uitleg hoe je die herinneringen kunt ontkiemen.
Doelgroep
Deze workshop is geschikt voor kinderen van 10 t/m 16 jaar.
Tickets
Beste kaarten voor deze workshop
Maximaal 5 deelnemers per workshop.