Aan de eenvoud van brood gaan complexe biologische, chemische en fysische processen vooraf. Toch is brood maken niet moeilijk, maar ook weer geen piece of cake. Waarom eigenlijk? In de afgelopen decennia is hier veel onderzoek naar gedaan. In ons LAB wordt dit onderzoek verkend en samen met de studenten die bij ons werken worden onze bevindingen onder andere via workshops en educatieve programma’s aan een breed publiek uitgelegd. Op deze manier helpen we studenten al op jonge leeftijd op een originele manier invulling te geven aan actuele maatschappelijke thema’s zoals voeding, gezondheid en duurzaamheid.
Renee Clausing (Neurobiology, UvA)
Ferdinand Doumic (Actor)
Lise Kromhout (Forensische orthopedagogiek, UvA)
Kassandra de Boer (Sociology, UvA)
Arisa Safu (Musician)
Madzy Korte (Duurzame stadsontwikkeling, AMS instituut)
Esther van der Meiden (Health Sciences, Clinical research , VU)
Leonie Wegertseder (Artist, Gerrit Rietveld Academie)
Iza Muller (Artificial Intelligence, UU)
Zilva van Rossum (Ecologie, UvA)
Veerle Daanen (Klinische Psychologie)
Camille Niesink (Artificial Intelligence, UvA)
Janine Kers (Liberal Arts & Sciences, AUC)
Janine Plaisier (UvA, psycholoog, onderzoeker, taarten en advies)
Jechiam Gural (Initiatiefnemer Baking Lab, UvA, biologie)