Susi Bálint is een culinair fotograaf, schrijver en onderzoeker die zich verdiept in culinaire verhalen door middel van smaken, kleuren en aroma’s. Na een zuurdesemcursus bij onze bakkerij te hebben gevolgd, stelde zij voor om samen te werken. Hieronder een impressie over handen, zuurdesem en brood.
Lees meer over de voordelen van werken met met je handen
Handen in de bakkerij
De menselijke opponeerbare duim is langer, vergeleken met de vingerlengte, dan welke andere duim van primaten dan ook. Deze lange duim en het vermogen om gemakkelijk de andere vingers aan te raken, zorgen ervoor dat mensen objecten met veel verschillende vormen stevig kunnen vastgrijpen en manipuleren. De menselijke hand kan met weinig of veel kracht en met fijne controle grijpen, zodat hij of zij het deeg kan vormen, een bal kan gooien of een naam schrijven. De anatomie van onze handen stelt ons ook in staat om vuur te maken en te beheersen, en dit vermogen heeft de loop van de menselijke evolutie veranderd, waardoor onze voorouders warm konden blijven, voedsel konden koken, roofdieren konden afweren en zich in barre klimaten konden begeven
Lees meer: The evolution of human and ape hand proportions
Fotos:
Susi Bálint
https://susigastrostudio.com
@susi_gastrostudio