Eind vorig jaar kwam een delegatie Franse bakkers een aantal bakkerijen in Nederland bezoeken om meer te leren over hun bedrijfsmodellen.
Baklab was er één van.
Een mooie quote uit het rapport over onze circulaire bakkerij:
Antoine Lavoisier zou zeggen……
“niets wordt weggegooid, niets wordt gecreëerd, alles wordt getransformeerd”
Rien ne se perd, rien ne se crée, tout se transforme
De Franse scheikundige Antoine Lavoisier staat bekend om zijn bijdrage aan de kwantitatieve chemie en de ontdekking (samen met Joseph Priestly) van zuurstof.
De delegatie bij Baking Lab, de opponeerbare duim.
Tijdens de bijeenkomst in onze bakkerij deelde Baking Lab informatie over de opponeerbare duim en de rol hiervan bij het beheersen van vuur, wat uiteraard een essentiële rol speelt in de evolutie van de mensheid en de bereiding van brood.
Het rapport – in het Frans – is hier beschikbaar
De Baking Lab tarweklok
Lees meer over de manier waarop we afval hebben getransformeerd tot een bron van inspiratie