Baking Lab en Studenten Hogeschool Inholland bedenken ‘Ouwe Kerelkoek’
Baking Lab is op allerlei manieren betrokken bij het promoten van circulaire concepten die bijdragen aan het voorkomen van voedselverspilling. Zo hebben wij deelgenomen aan het onderzoeksproject Preventief Leer- en InnovatieNetwerk Tegen Ondervoeding (PLINT).Hierbij hebben we studenten van InHolland op weg geholpen bij het ontwikkelen van een “gezond” circulair recept gericht op ouderen om voedselverspilling tegen te gaan. Hieronder een verslag van onze bijdrage aan het project….
Ondervoeding bij ouderen komt veel voor, terwijl te weinig mensen zich hiervan bewust zijn. Voor dit project werd aan ons Baking Lab gevraagd om een groep studenten van Hogeschool Inholland te begeleiden in het bedenken van een idee dat daarbij kan helpen. De studenten kregen de opdracht om zowel met een schets te komen als met een nieuw product om ondervoeding bij ouderen te voorkomen. Omdat Baking Lab een bakkerij met zo weinig mogelijk verspilling is, kwam daar nog een extra uitdaging bij: Het ontworpen product moest een ‘circulaire component’ bevatten. Hiermee bedoelen we dat als een grondstof of restproduct normaal gesproken in de afvalbak belandt, dit een ‘tweede leven’ krijgt in een nieuw product.