Nieuws items

Gluten & Helium

Baking Lab Amsterdam biedt teamleden de gelegenheid om de fundamentele principes van het fermenteren en bakken van brood te verkennen. Hier bestudeerden we de effecten van zout, zuren en het kneden van deeg op de…

A different kind of bakery

How do people perceive Baking Lab? According to  culture reporter, photographer and journalist @_kanuchova , who writes  for  @the.amsterdammer  we can look at Baking Lab as a “third place”. This sociological term  (Ray Oldenburg) refers…

Voeding & Gezondheid : Circulair Samenwerking met Hogeschool…

Baking Lab en Studenten Hogeschool Inholland bedenken ‘Ouwe Kerelkoek’ Baking Lab is op allerlei manieren betrokken bij het promoten van circulaire concepten die bijdragen aan het voorkomen van voedselverspilling.  Zo hebben wij deelgenomen aan het…

Handen, desem en brood

Susi Bálint is een culinair fotograaf, schrijver en onderzoeker die zich verdiept in culinaire verhalen door middel van smaken, kleuren en aroma’s. Na een zuurdesemcursus bij onze bakkerij te hebben gevolgd, stelde zij voor om…

Video message from Japan

Ideas for good is a Japanese magazine about ideas around the world that will make society better. They made this nice video about Baking Lab during the UvA summer school programme August 2023: The Circular…

How to inspire a multinational with stale bread?

Every year the pharmaceutical company Teva organises an inspirational week for their employees, full of events, to draw attention to a chosen subject. Baking Lab got invited to speak for this year’s subject: sustainability. After…

Het Klokhuis TV: Rijzen

Woensdag 1 februari 2023 waren we te zien bij Het Klokhuis, een TV programma dat al decennia lang zeer populair is bij kinderen. Met veel plezier hebben we meegewerkt aan de uitzending over “rijzen”. Renee…