Maak thuis zelf je pizza… Met een beetje hulp van ons!
Er zijn meer wegen die naar een goede pizza leiden. Hieronder twee methoden.
Leuk om te weten. Onze pizzasaus is gemaakt van langzaam gegaarde (slow cooking) verse ingrediënten.
Methode 1 (tekst onderaan de pagina):
Methode 2
In twee stappen een professionele pizza oven thuis nabootsen
Thuis pizza bakken is simpel, maar elke oven is net wat anders en bakt daarom ook anders. Hieronder zie je hoe iemand thuis pizza bakt in een gasoven. Ontdek de beste plek in de oven voor een goede korst of om je kaas te smelten en leer zo je eigen oven kennen.
Methode 1
- Zorg ervoor dat het pizzadeeg op kamertemperatuur is voordat je ermee gaat bakken.
- Verwarm je oven voor op 230 graden, met een bakplaat erin zodat deze heet wordt.
- Strooi een ruime hoeveelheid bloem op een vel bakpapier. Plaats het deeg hierop, bestrooi met bloem en rol uit met een deegroller – een wijnfles werkt ook – tot een dikte van ongeveer 1 cm. Het deeg kan wat terugveren, maar door meer druk uit te oefenen behoudt het deeg zijn vorm.
- Verspreid de pizza saus over het uitgerolde deeg to 2 cm van de rand.
- Neem de voorverwarmde bakplaat uit de oven en plaats het bakpapier met de pizza voorzichtig op de bakplaat.
- Plaats gedurende 4-5 minuten onderin de oven voor een eerste bakronde. Dit voorkomt dat de bodem straks te nat wordt.
- Haal de pizza uit de oven, bestrijk de korst met wat olijfolie en beleg de pizza met toppings.
- Bak de pizza af in 13-15 min. Eetsmakelijk!