In deze speciale zuurdesembrood workshops is naast een avondmaaltijd met wijn ook een module over het maken van vleesvervangers uit gluten inbegrepen (from wheat to meat).
Waarom is het tarwegraan zo belangrijk in onze cultuur? Als je het maalt en fracties gaat scheiden kun je opeens van de eiwitten vleesvervangers maken en van het zetmeel weer verrassend toetjes. Je kunt het graan kiemen, koken of roosteren. Je kunt er bier en andere drankjes van brouwen. Van het meel maak je platte broden, pannenkoeken of crackers. Als je het kookt is het opeens pasta, of een roux. En als het onzichtbare leven die in het graan verscholen zit op de juiste manier voedt dan kun je gerezen desembroden maken, die een wonderbaarlijke structuur en smaak hebben. Leer en proef meer!
- Lees artikel over brood door Elise de Jong (Engels)
- Video-impressie bakkerij
- Check datum en boek deze workshop & diner
Voor wie?
- Kook, brood en vegan liefhebbers
- Enthousiaste thuiskoks
- Mensen met belangstelling voor voeding & gezondheid en duurzaamheidd
- Mensen die van leren en lekker eten houden
Onderdelen
- Desembrood bakken, avondeten met wijn
- Hergebruik oud brood
- Vleesvervangers maken van gluten
- Check datum en boek deze workshop & diner
Voorkennis: | Niet strikt noodzakelijk |
Tijdstip: | In overleg |
Tijdsduur: | in overleg |
Deelnemers: | In overleg |
Tarief: | vanaf €75,- per persoon (minimaal € 525,- per workshop, of 7 mensen) |